SDP STIŽE U PONEDJELJAK

Čvenk Petrova i Karamarka u 15 sati u Šibeniku

04.12.2015 u 12:42

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sastat će se s predsjednikom Mosta nezavisnih lista Božom Petrovom danas u 15 sati u Šibeniku u sjedištu HDZ-a, objavio je Most na društvenim mrežama te objasnio da sa SDP-om nema posebnog sastanka s obzirom na to da su odmah prihvatili dolazak na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne u sjedište Mosta u Zagrebu

'Zvuči misteriozno zašto jug Hrvatske, ali Božo Petrov je iz Metkovića, ne može svaki dan trčkarati za Zagreb', kazao je još jutros Mostov IvanLovrinović gostujući jutros u Poligrafu Hrvatskog radija i podsjetio da je Most i do sada razgovarao odvojeno sa SDP-om i HDZ-om. Ako SDP bude trebao dodatne konzultacije u ponedjeljak, Most je na usluzi, a ni današnji sastanak s HDZ-om neće biti tajan, poručio je Lovrinović.

U međuvremenu, Most je, kao što je i najavio, na društvenim mrežama objavio vrijeme i mjesto sastanka s HDZ-om te objasnio zašto se neće odvojeno sastati i sa SDP-om:

Predstavnici MOST nezavisnih lista danas će nastaviti usuglašavanje sa Domoljubna koalicija u Šibeniku, u 15h, u sjediš...

Posted by MOST nezavisnih lista on Friday, 4 December 2015

Most je također još jučer na društvenim mrežama objavio da će se predstavnici Domoljubne koalicije naći s predstavnicima Mosta nezavisnih lista na zajedničkom sastanku u petak poslijepodne u Dalmaciji zbog dodatnih usuglašavanja.

Točno mjesto i vrijeme današnjeg sastanka u Dalmaciji s Domoljubna koalicija još nije dogovoreno. Čim bude, obavijestit ćemo javnost.

Posted by MOST nezavisnih lista on Thursday, 3 December 2015

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora, Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak čelnike koalicija Hrvatska raste i Domoljubna Hrvatska na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne, te poručio da oni ostaju dosljedni svojim zahtjevima.

U slučaju odaziva samo jedne strane, iz Mosta poručuju da će samo s tom stranom nastaviti razgovore  o formiranju reformske Vlade. Također,  poručili su,  stoje na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, a sve radi pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju.

Most u priopćenju poručuje da će odgovornost, ako dođe do novih izbora, biti isključivo na SDP-u i HDZ-u, s obzirom na to da prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Sabora nije uspio zbog izostanka konsenzusa oko imenovanja predsjednika Sabora.  

HDZ je u petak poručio kako mora obaviti konzultacije s koalicijskim partnerima prije nego što odgovori na poziv koji je Most uputio čelnicima HDZ-a i SDP-a na zajednički sastanak, a SDP je sinoć objavio da će se koalicija Hrvatska raste odazvati pozivu na taj razgovor.

U međuvremenu, na ploči Mosta u Smičiklasovoj ulici osvanula je poruka 'nekih' birača u kojoj jučerašnje događane nazivaju nacionalnom sramotom zbog Mostova poziva na konsenzus lijeve i desne opcije zajedno što je utopija pa ih pozivaju neka se odluče 'lijevo ili desno provoditi reforme, a ne tražiti nemoguće'.