Curd od ružičastog grejpa i hibiskusa

Curd od ružičastog grejpa i hibiskusa

24.01.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Grejp je divna, sočna i zdrava namirnica koju premalo koristim u vlastitoj prehrani. Odlučila sam ignorantskom ponašanju, prema grejpu, stati na kraj umutivši ovaj zanimljivi curd!

Nakon limunomanije nastupa grejpomanija. Počinje curdom od ružičastog grejpa i
cvjetova hibiskusa. Koje nećete pronaći na tržnicama nego u ljekarnama.


Tražite sušene cvjetove hibiskusa koji se uvriježeno konzumiraju u čajnom obliku


Vremena su dosadnih prehlada i viroza kao i pokušaja suzdržavanja od slatkiša.
Grejp je gorak - tako da prolazi ;)


U ovome curdu ima malo šećera, a puno zdravlja :)

Hibiskus i grejp moćna su kombinacija u borbi protiv prehlade! Naročito ako ih ujutro namažete na prepečeni kruh i popijete čaj s limunom uz to, snažni ćete i zdravi krenuti u dan!

za teglicu curd-a (240 g)

1/2 šalice (125 ml) cijeđenog soka ružičastog grejpa (1 i pol grejp)
1 jušna žlica sušenog cvijeta hibiskusa
prstohvat soli
60 g šećera u prahu ili meda
2 žutanjka
2 jaja
6 jušnih žlica ohlađenog maslaca

Iscijedite sok ružičastog grejpa i ubacite ga u manju posudu koju potom smjestite na laganu vatru. Dodajte sušene cvjetove hibiskusa i zagrijte mješavinu taman da postane topla. Ne smije kipjeti. Skinite je s vatre i stavite sa strane 5 minuta.

Procijedite je kroz cjedilo u kojemu ima prostora za dodatno stiskanje cvjetova hibiskusa kako bi pustili što više svog tamno ružičastog soka.

U posebnoj posudi zamutite jaja, žutanjke, šećer/med i mješavinu soka ružičastog grejpa i hibiskusa.


Dodajte 6 žlica maslaca i miješajte sve na laganoj vatri dok smjesa ne postane pudingasta

Kad je curd gotov odmah ga izlijte u staklenku, poklopite i smjestite na neku hladnoću da odstoji 30 minuta.


Nakon toga ga probajte žličicom i - divite se gorko kiselo slatkom okusu!


Pink Grapefruit Curd - mljac!