HRVATSKI VELEPOSLANIK U SRBIJI

Čudi me nervoza Vuka Jeremića

19.05.2009 u 10:19

Bionic
Reading

Veleposlanik Hrvatske u Beogradu Željko Kuprešak izjavio je da ga čudi 'nervoza' ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića zbog tužbe za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije

'Tužba je podignuta prije 10 godina i čudi me što te nervoze nije bilo ranije, nego se sad podigla kada je Međunarodni sud pravde proglasio svoju nadležnost za tu tužbu. Također, ne vidim ni razloga za nervozu u Hrvatskoj ako Srbija želi podići protutužbu', rekao je Kuprešak gostujući na Radio Pančevu.

Dodao je da prošlost treba prepustiti međunarodnim pravosudnim institucijama, koje će dati svoje mišljenje o tome i reći što se dogodilo.

'Okrenimo se budućnosti, okrenimo se Europskoj uniji, okrenimo se boljem životu i dobrosusjedskim odnosima na onim razinama na kojima ćemo graditi bolje sutra za našu djecu', rekao je veleposlanik.

Kuprešak je ocijenio da su to prava pitanja, a ne nešto što se dogodilo 1941. ili 1918, jer će tako priča 'završiti na amebama'.

'Mislim da nas je to i dovelo do svega što smo imali nedavno', dodao je on.

Jeremić je u ponedjeljak u Skupštini Srbije zastupnicima rekao da odnose s Hrvatskom opterećuje činjenica da je Hrvatska tužila Srbiju za genocid.