KONVENCIJA NEZAVISNIH LISTA

Cuccurin želi udahnuti Istri novi život i ugled

17.04.2009 u 22:32

Bionic
Reading

Kandidat Udruge 'Ladonja - savez za još bolju Istru' za istarskog župana na lokalnim izborima Plinio Cuccurin večeras je na konvenciji svih nezavisnih lista koje djeluju u okviru te udruge ustvrdio kako je Istra 'pomalo zastala' te da se nalazi u krizi

PULA - Ocijenio je kako iz te krize može izaći samo 'zajedničkim radom i suradnjom sa svima onima koji znaju, žele i mogu odgovoriti na opasnosti i izazove današnjice poput ekonomske, političke i socijalne prijetnje'.

'Istarski građani zaslužuju bolje i više, više nade i optimizma te žele veću kontrolu nad vlastitom sudbinom. Naša budućnost ovisi o nama i o našoj sposobnosti upravljanja i korištenja resursa kojima raspolažemo', kazao Cuccurin.

Po njegovim riječima, Udruga 'Ladonja' želi u Istri promijeniti politiku te 'udahnuti joj novi život, nove vrijednosti te novi ugled'.

'Na žalost kada danas pitate ljude, za mnoge je politika postala psovka, sinonim za kriminal i korupciju, nepotizam, te rasprodanu obalu i prodanu dušu', kazao je predsjednik 'Ladonje' dodavši kako ta udruga ne želi takvu politiku, ne želi korupciju te ne želi rasprodanu obalu, nego 'nudi jasnu alternativu'.

Udruga 'Ladonja', poručio je Cuccurin, ne ide na ove izbore da bi ikoga porazila, nego da bi pobijedila Istra, znanje i volja ljudi koji žele promjene.

Na večerašnjoj konvenciji u Puli nazočili su predstavnici svih 17 nezavisnih lista u Istarskoj županiji koji djeluju u okviru 'Ladonje', a skupu su se, među ostalim, obratili načelnici općina Bale, Višnjan i Tinjan te kandidat 'Ladonje' za pulskog gradonačelnika Bruno Nefat.