ONLIVE DEMO

Crysis na iPhoneu

30.12.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Iako smo u par navrata spominjali OnLive, nedavna prezentacija mogućnosti ovog servisa potpuno je iznenadila igračku zajednicu

OnLive je odlično osmišljen projekt koji bi nam u bliskoj budućnosti omogućio igranje videoigara putem set-top boxa nalik na one koje koristi internetska televizija. Videoigre bi se vrtjele na udaljenim serverima, dok bi korisnici dobivali signal na mikrokonzoli koja je spojena na televizor i poveziva bežičnom mrežom s ostalim uređajima.

Autori OnLivea koji se još testira već su spominjali da bi videoigre bilo moguće zaigrati bez obzira za koju su platformu rađene i koliko jaku konfiguraciju posjedujemo, a da bi to dokazali, osnivač tvrtke Steve Perlman je na Sveučilištu Kolumbija održao prezentaciju čitave tehnologije zaigravši Crysis na - iPhoneu!

Ako znamo da je Crysis prije par godina bio suludo zahtjevan naslov koji je i najjača računala bacao na koljena, a sada se vrti na mobitelu (doduše na iPhoneu, ali ipak mobitelu), jasno je da OnLive predstavlja tehnologiju budućnosti koja će potpuno promijeniti dosadašnje navike igrača. Kako to izgleda u praksi provjerite u priloženom videu!!!