humanost na djelu

Crveni križ u tri dana podijelio 129 tona hrane, 50.000 litara vode i 21.000 toplih obroka

02.01.2021 u 15:49

Bionic
Reading

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u subotu da su na potresom pogođenim područjima u posljednja tri dana, uz ostalo, podijelili više od 129 tona hrane, 50.000 litara vode te 21.000 toplih obroka, a osigurali su i dvije nove lokacije u Petrinji za smještaj građana

Podijelili su također i 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata te 700 paketa dječje hrane i opreme.

Iz HCK ističu kako su osigurali i psihosocijalnu podršku za 1600 osoba te su organizirali 33 aktivnosti na otvorenom.

Otvorili su i dvije dodatne lokacije u Petrinji na kojima su smješteni stanovnici s pogođenih područja gdje im je na raspolaganju služba za traženje nestalih i psihosocijalna pomoć. Nove lokacije su u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića na Trgu matice Hrvatske te u Područnoj školi Češko Selo.

Izvijestili su da su uz postojeće lokacije na kojima se dijeli humanitarna pomoć u Petrinji otvorili i dodatnu lokaciju kod Lidla u Sisačkoj ulici 1a.

"Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam, paviljon broj 6. Na istom mjestu svi koji pripremaju tople obroke za stanovnike pogođenih područja mogu preuzeti namirnice", navodi se u priopćenju HCK.

Do jučer je na ime Apela uplaćeno ukupno 36.392.944 kuna donacija fizičkih i pravnih osoba za stradale u potresu, a sredstva se još uvijek prikupljaju. Donatorski telefon - 060 90 11 - primio je 69.169 poziva, što iznosi ukupno 432.306,25 kuna pomoći.

Podsjećaju da se u Petrinji humanitarna pomoć može dobiti i u Teniskom klubu Petrinja, što je i polazna lokacija za podjelu paketa po selima.

  • +30
Prikupljanje pomoći Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U centru Petrinje dijeli se humanitarna pomoć i topli obroci, a obroci se mogu dobiti i na rukometnom igralištu. U Glini se humanitarna pomoć dijeli u Drvenom centru, a u Sisku se dijeli u prostorijama svih škola.

HCK ističe da se humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Popljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije.

Apelira se na građane da - ako imaju informaciju da je nekom pomoć potrebna - jave na broj 0800 11 88.

  • +57
Petrinja dan nakon potresa Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX