SIRIJSKE VLASTI SPRIJEČILE

Crveni križ ne može u četvrt Baba Amro!

Homs

Homs

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) je rekao da su ga sirijske vlasti spriječile da u petak uđe u četvrt Homsa Baba Amro gdje se nadao dostaviti pomoć i evakuirati bolesne i ranjene

'Međunarodnom odboru Crvenog križa (ICRC) i Sirijsko-arapskoj organizaciji Crvenog polumjeseca (SARC) nije dopušteno da danas uđu u četvrt Baba Amro', rekao je predsjednik ICRC-a Jakob Kellenberger u izjavi objavljenoj u Ženevi.

'Neprihvatljivo je da ljudi kojima već tjednima treba izvanredna pomoć još nisu primili nikakvu pomoć. Noćas ostajemo u Homsu u nadi da ćemo ući u Baba Amro u vrlo bliskoj budućnosti. Uz to, mnoge su obitelji pobjegle iz četvrti Baba Amro i mi ćemo im pomoći što prije možemo', rekao je.

'Sirijske vlasti nisu nam dopustile da uđemo u četvrt Baba Amro', rekla je agenciji Reuters Carla Haddad, glasnogovornica ICRC-a no nije željela iznijeti pojedinosti osjetljivih pregovora. 'Imamo pozitivne signale a proces je u tijeku', rekla je Haddad

Konvoj ICRC-a od sedam kamiona s hranom i drugom pomoći rano u petak je krenuo iz Damaska za Homs gdje se spojio s lokalnim volonterima i vozilima hitne pomoći Sirijsko-arapskog Crvenog polumjeseca spremnim pružiti medicinsku pomoć i evakuirati bolesne i ranjene.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi