JEDINA U HRVATSKOJ

Croatia Airlines se pohvalio: Imamo kapetanicu!

12.07.2016 u 17:57

Bionic
Reading

Kristina Mlinarić nova je kapetanica Croatia Airlinesa i trenutno jedina kapetanica zrakoplova u Hrvatskoj, pohvalila se ta kompanija na svojim službenim profilima na Facebooku i Twitteru

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines (CA) ostvario je u prošloj godini neto dobit od 13,8 milijuna kuna, bilježeći pozitivno poslovanje treću godinu zaredom, a sada ta kompanija ima i dodatan razlog za zadovoljstvo - naime, Kristina Mlinarić je položila kapetanski ispit i trenutno je jedina kapetanica zrakoplova u Hrvatskoj, ponosno je na društvenim mrežama obznanio CA.

Uspješan kapetanski check obavila je danas upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu OU436/437 Zagreb-München-Zagreb, a kapetanske epolete dobila je 12 godina nakon zaposlenja u Croatia Airlinesu, tijekom kojih je radila kao kopilot zrakoplova Airbusa i u zraku provela više od 6.000 sati.

Sredinom veljače ove godine Mlinarić je započela obuku za kapetana zrakoplova Dash 8-Q400 te je, nakon teorijskog školovanja, provjera na simulatoru i tzv. linijskih letova, ušla u povijest hrvatskoga civilnog zrakoplovstva.


Za ovu godinu Croatia Airlines planira daljnji poslovni rast te očekivani rast broja putnika za šest posto, na oko 1,97 milijuna, a tijekom ovogodišnje sezone izravno će povezivati Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih država te će na mnogima od tih letova zrakoplovom upravljati i Mlinarić.

Inače, u Croatia Airlinesu ona nije prva kapetanica, ali je trenutno jedina pilotkinja, a uz iskrene čestitke kolege i kolegice su novoj kapetanici poželjeli i 'Many happy landings!', dok joj je na Facebooku čestitala i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić uz poruku: 'Žene to mogu.'