ULOV U RIJECI

Crnogorci i Hrvati pali s 12 kg marihuane

20.03.2014 u 16:02

Bionic
Reading

Zbog sumnje da su sudjelovali u nedozvoljenoj trgovini i krijumčarenju droge jučer su uhićena četiri muškarca, a pretragom automobila i stanova kojima su se koristili pronađeno je 11,8 kilograma marihuane i skunka, izvijestila je danas primorsko-goranska policija

Načelnik riječkog Odjela kriminaliteta droga Hari Brnad kazao je da su nakon dugog policijskog istraživanja uhićena dva državljana Crne Gore, starosti 53 i 45 godina i dvojica hrvatskih državljana od 49 i 30 godina.

Dvojica hrvatskih državljana do sad nisu bili prijavljivani za kažnjiva djela vezana uz droge u Hrvatskoj, ali u nekim drugim zemljama EU jesu, naveo je Brnad.

Pretragama dvaju stanova i automobila, osim droge, pronađena su dva ilegalna pištolja, jedan ručni bacač i više mobitela, a oduzeto je pronađenih 16.000 eura, za koje se sumnja da potječu od nelegalne trgovine drogom. Jedan od automobila imao je sakriveni spremnik za prijevoz droge.

Porijeklo zaplijenjene droge za sada nije poznati, a pokušat će se utvrditi u suradnji s Interpolom. Poznato je tek da je marihuna u Hrvatsku dovezena iz Crne Gore.