KUPAČI, OPREZ!

Crna nedjelja: U Hrvatskoj se utopilo pet osoba

25.06.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj se utopilo čak petero osoba - dvoje na moru i troje u unutrašnjosti među kojima i šestogodišnje dijete, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Prvo je ujutro u 8,36 sati u Pisarovini u Kupskoj ulici kod tvornice vode 'Jamnica' djevojka pala u rijeku Kupu. Iako je izvučena i pružena joj medicinska pomoć, djevojka je ipak preminula u kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Nešto iza 18 sati u jezeru Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji uočen je nestanak osobe koja je plivala. Nažalost, oko 21,30 sati utvrđeno je da se nestala osoba u jezeru utopila. Za potragu i vađenje tijela bili su angažirani policijski ronioci.

Na zagrebačkom jezeru Bundeku jučer predvečer u 18,35 sati utopilo se šestogodišnje dijete. Dijete je nakon utapljanja reanimirano na mjestu događaja. Ubrzo je prevezeno u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, gdje je i preminulo.

Na otoku Levrnaka na Kornatima u Šibensko-kninskoj županiji jučer oko 11 sati utopio se austrijski državljanin koji se kupao u moru nakon što je doživio srčani udar. Preminuo je prije dolaska hitne pomoći i policije.

Članovi posade na trajektu koji plovi na relaciji Sumartin - Makarska sinoć su oko 19 sati u Bračkom kanalu primijetili mrtvu osobu koju su izvukli i predali pomorskoj policiji.