hrejting

Covid potvrde za kafiće, crkve, škole? Evo što kažu ispitanici

21.11.2021 u 20:03

Bionic
Reading

HRejting objavljen u središnjem Dnevniku HTV-a govori o COVID-u, tj.odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama. Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika

Evo što ispitanici misle o uvođenju lockdowna za necijepljene koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija?

Njih 55,5% ne bi podržao tu mjeru, dok ih 39,4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti, javlja HRT.

Na pitanje podržavate li uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju- većina ispitanika, njih 55% podržava tu mjeru, a oko 40% ne.

Mjeru uvođenja COVID potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija podržalo bi 53,5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju li ne žele odgovoriti.

  • +48
Veliki prosvjed protiv covid potvrda Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Slijedi pitanje o uvođenju COVID potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53% ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39,5% ne bi.

Posljednje pitanje odnosi se na uvođenje COVID potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržao uvođenje COVID potvrda za srednjoškolce.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ