HDZ BIH

Čović: Sa Sanaderom smo usuglasili ujedinjenje

27.04.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je kako je s predsjednikom HDZ-a Hrvatske Ivom Sanaderom usuglašeno da će ujedinjenjem dvije stranke u BiH ostati postojati samo HDZ BiH

MOSTAR - 'Rekao je (Sanader) da će HDZ BiH u konačnici biti jedna stranka i to je rekao i gospodinu Ljubiću', rekao je Čović u intervjuu od ponedjeljka za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Tijekom nedavnog posjeta premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u Mostaru je razgovarao s predsjednicima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i HDZ-a 1990. Božom Ljubićem kako dovršiti ujedinjenje dvije stranke.

'Prihvatio sam načelo da HDZ BiH u svoje okrilje prihvati, priključi ili omogući pristupanje i drugoj stranci na način da neće biti osvetoljubivosti, da je to nečija velika pobjeda jer te pobjede nema. Pobjeda se treba očitovati u boljem pozicioniranju naroda i države BiH', rekao je Čović.

Čović je smiješnim ocijenio medijske špekulacije da ujedinjenje dva HDZ-a podrazumijeva da predsjednici dvije stranke podnesu ostavke.