BESPRAVNA GRADNJA

Čović bi uz posao mogao izgubiti i stan

Ivo Čović

Ivo Čović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Ivo Čović, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga ovog ljeta mogao ostati bez posla u ZGH, ali i bez stana. Naime, skupština ZGH o njegovoj poslovnoj sudbini odlučivat će ovog tjedna, a građevinska inspekcija Ministarstva graditeljstva naložila je njemu i još 130-torici vlasnika stanova u zgradi na adresi Nova cesta 120-128 i Zvornička 7-13, bespravno sagrađenoj 1990. -1993. godine da istu sruše!

Prema pisanju Večernjeg lista zgrada je sagrađena na zemljištu koje nije imovinski pravno riješeno, pa nema ni lokacijsku ni građevinsku dozvolu, a gradila ju je Industrogradnja. Inspekcija, koja spornu lokaciju proučava od studenog 2010. godine, 4. lipnja izdala je rješenje prema kojem u roku od 45 dana moraju ukloniti zgradu u sklopu koje su; podrum, prizemlje, četiri kata i tavan. Čović i susjedi morali bi napustiti domove i platiti rušenje.

Stanari su novinarima Večernjeg lista potvrdili da nemaju vlasničke listove, ali dodali i da su stanove pošteno platili te da zgradu ne namjeravaju napustiti ili rušiti. Kazali su također kako je upravitelj zgrade predao žalbu na rješenje inspekcije te očekuju da će rušenje biti odgođeno i da će započeti pravna procedura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi