n/a

Čokoladne kockice

26.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Čokoladomani, pripremite se za savršenu poslasticu za svoje nepce

SASTOJCI:

Tijesto:
300 g brašna
½ male žličice praška za pecivo
½ žličice soli
150 g maslaca
100 g šećera
1 veliko jaje
žlica maraskina ili rakije

Čokoladna smjesa:
150 g maslaca
300 g tamne čokolade najmanje 65 % kakao mase
150 g svijetlosmeđeg šećera
3 velika jaja, lagano razmućena
3 žlice kakaa u prahu
110 g brašna
¾ žličice soli
175 g oguljenih badema ili oraha, lagano tostiranih

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Tucite mikserom maslac i šećer dok nisu pjenasti, dodajte jaje i maraskino i miješajte dok smjesa nije glatka. Smanjite brzinu miksera, dodajte brašno i miješajte tek toliko da se smjesa poveže u tijesto. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Namastite i pobrašnite četvrtasti kalup (od oko 20x35 cm) ili ga obložite masnim papirom. Obložite dno kalupa tijestom uz pomoć plastične folije kako se ne bi lijepilo za prste, na debljinu od oko 5-7 mm. Stavite tijesto u kalupu, na 20-ak minuta u hladnjak da se stisne.
Nakon hlađenja, pecite tijesto naslijepo (bez nadjeva) dok ne dobije boju, oko 20-30 minuta. Pustite da se malo ohladi prije dodavanja čokoladne smjese.

Nasjeckajte grubo bademe ili orahe.
Rastopite maslac, čokoladu i šećer na jako lagano vatri, miješajući, dok ne dobijete glatku smjesu. Maknite s vatre, umiješajte razmućena jaja, zatim brašno, kakao, sol i na kraju bademe ili orahe. Razmažite čokoladnu smjesu po pečenom tijestu i pecite 20-ak minuta dok se ne stisne. Izvadite iz pećnice i pustite da se potpuno ohladi prije rezanja na kockice.