Čokoladna krema s whiskeyem

Čokoladna krema s whiskeyem

13.08.2012 u 13:33

Bionic
Reading

Krema seksacha ;)! Mada, još bi bila senzualnija da je s konjakom, ali i ovako je dovoljno strastvena ;). Probajte i prepustite se učinku

Baš me briga što je vruće i što je ljeto, jede mi se čokolada i gotovo.
Zato vam prilažem jedan kremasti, čokoladni receptić u kojemu možete uživati u kasne noćne sate, nakon neke dobre večere ili poradi romantičnoga štimunga tamo negdje na terasi uz more, ili u krevetu ;).

Možete je dobro ohladiti pa će vam biti kao najfiniji sladoled od čokolade.
Ako ste kao moja Željka, prijateljica i vrhunska sladoledarica, ljubitelji chillija, long pepper javanskog/balijskog papra, ubacite i prstohvat neke od navedenih ljutina. Onako, zbog hedonizma i obijesti :).

za 6 do 8 osoba

6 velikih žutanjaka
60 ml meda
125 ml punomasnom mlijeka
250 ml slatkog vrhnja
180 g gorke ili umjereno gorke čokolade za kuhanje
3 jušne žlice irskog ili škotskog whiskeya

U velikoj posudi razmutite žutanjke i pomiješajte ih s medom. U drugu posudu ulijte mlijeko i vrhnje i pustite da zakuhaju. Maknite posudu s vatre i dodajte čokoladu. Mješajte dok se potpuno ne rastopi. Ako je potrebno, odnosno ako primjetite da se čokolada nije dovoljno otopila, vratite posudu na laganu vatru.

Prelijte smjesu s čokoladom preko smjese žutanjaka i meda. Mješajte dok se sastojci ne prožmu u potpunosti. Dodajte whiskey i još jednom lagano sve prokuhajte. Raspodjelite smjesu u vatrostalne posude, ulijte vruću vodu u ‘’protvan’’ za pečenje, uronite zdjelice i sve zajedno smjestite u pećnicu na 180 C.
Pustite da se peče 30 do 40 minuta.

Nakon toga izvadite posudice s kremom. Neka se ohlade na sobnoj temperaturi. Kad su ohlađene stavite ih u frižider. Neka tamo bivaju najmanje 2 sata prije serviranja ilitiga konzumiranja.

Fotografija i recept objavljeni su u magazinu Sensa sretna hrana