PRAVOSUĐEM NA BUNTOVNIKE

Čobanković progoni seljake koji su blokirali ceste

17.05.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza (HSS) Vukovarsko-srijemske županije Tomislav Pokrovac izvijestio je danas da su podignuti optužni prijedlozi protiv osmorice članova Saveza zbog napada na službene osobe i blokade prometa tijekom seljačkih prosvjeda u ožujku na južnoj vinkovačkoj obilaznici

'Imali smo čvrstu riječ ministra Petra Čobankovića da se protiv prosvjednika neće podizati nikakve optužbe, a to je bio i preduvjet potpisivanja sporazuma. Ali smo ponovno prevareni', izjavio je Pokrovac na konferenciji za novinare održanoj ispred zgrade Općinskog suda u Vinkovcima.

Po njegovim riječima, 'najveći krivac za nezadovoljstvo seljaka je predsjednica Vlade Jadranka Kosor', jer je 'ona prva obećavala i prva govorila'.

Pokrovac je zapitao na koji način mogu biti zadovoljni seljaci iz Đakovštine koji su prevareni za milijune kuna, a da nitko do danas nije odgovarao za to.

'Ako je hrvatski seljak bio spriječen da se normalno kreće po hrvatskim prometnicama, znači netko ga je morao spriječiti. Onaj tko je to učinio, taj je blokirao prometnice, a to je hrvatska policija', kazao je Pokrovac.

Vladu je optužio da je samo djelomično ispunila obećanja iz sporazuma koji je proljetos, tijekom seljačkih prosvjeda, potpisan sa seljačkim udrugama.

'Isplaćeno je u cijelosti dva puta po trideset posto poticaja i vaučer, ali ne i mjenica koja se vuče od 2008. i za čiju isplatu je rok bio kraj travnja, ali još uvijek nema ništa od toga', naveo je Pokrovac.

Upozorivši da bi 'moglo biti velikih problema ako se i dalje bude išlo na seljake lažnim obećanjima ili snižavanjem poticaja', Pokrovac je ustvrdio da 'za to već postoje neke najave'.