NEZADOVOLJNA NOVOM MINISTRICOM

Članica radne skupine za kurikularnu refromu Farkaš podnijela ostavku

17.06.2017 u 14:33

Bionic
Reading

Članica Ekspertne radne skupine (ERS) za provođenje kurikularne reforme Loretana Farkaš podnijela je ostavku na tu poziciju nakon imenovanja nove ministrice obrazovanja i znanosti Blaženke Divjak, objavio je u subotu portal Srednja.hr

Farkaš, inače dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku, svoju ostavku na mjesto članice ERS-a u kategoriji stručnjak iz društveno-humanističkog područja obrazložila je imenovanjem nove ministrice obrazovanja Divjak.

'Razloga za ostavku na članstvo u Radnoj skupini je više. Prvi je što smatram da se izborom nove osobe cijeli proces ponovno odgađa na neodređeno vrijeme. Drugi je razlog ministričina izjava kojom je jasno rekla da želi 'svoje' ljude u provođenju kurikularne reforme. Osobno ne pripadam nikakvim interesnim i političkim skupinama pa se stoga u budućem radu ne vidim kao 'ičiji' čovjek. Na kraju, smatram da ne može dobro završiti priča u kojoj netko s prosvjeda zasjeda na ministarsko mjesto', pojašnjava Farkaš za portal Srednja.hr i dodaje kako vjeruje da će vrlo brzo netko drugi uspješno zauzeti njezino mjesto u ERS-u jer, kako kaže, u Hrvatskoj ima dovoljno kompetentnih stručnjaka.

Ekspertna radna skupina za provođenje kurikularne reforme imenovana je prije mjesec dan na čelu s Jasminkom Buljan Culej. Ostavkom Farkaš ERS  sada broji šest članova- Gordana Lešin, Dubravka Brezak Stamać, Sonja Rupčić Petelinc, Robert Kuhar, Ružica Vuk i Mirko Ruščić.