BERLENGI O BULJUBAŠIĆU

Član NO HEP-a: Sve te kriminalce treba pohapsiti

18.08.2009 u 09:06

Bionic
Reading

'Ako je sve to istina što ste napisali, a nemam razloga sumnjati da nije, onda je cijela priča posao za Državno odvjetništvo. Sve te kriminalce treba pohapsiti', ustvrdio je za Večernji.hr Jadranko Berlengi, član Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede, komentirajući slučaj HDZ-ovca Rade Buljubašića koji je zaposlenik HEP-a, a radni tjedan provodi u stranci

'Odlučno odbacujemo tendenciozne navode prema kojima Buljubašić prima plaću u HEP-u, a radi u HDZ-u. On je 12. lipnja 2006. godine zaposlen u HEP-u na radnom mjestu instrumentarac. Trenutačno je na godišnjem odmoru, a inače u kontinuitetu uredno obavlja svoj posao', tvrde u HEP-u.

Poslali su tek priopćenje da Buljubašić nije imenovan ni na kakvu stranačku dužnost, niti je zaposlen u stranci, već da kao i mnogi drugi članovi povremeno dolazi u središnjicu HDZ-a te stranci pomaže kao volonter. Međutim, Buljubašić nam je i sam priznao da nekoliko dana radi u središnjici stranke, a nekoliko dana u HEP-u.

'To je nepismen čovjek, završio je dva tečaja od po mjesec i pol dana za tokara i varioca. Sanader ga je doveo u središnjicu kao stručnjaka za dijasporu, ali ubrzo se pokazalo da ni o čemu nema pojma', rekao je HDZ-ovac koji Buljubašića poznaje još iz Australije.