KRATKOTRAJNO ZATVARANJE

Čiovski most popravljen, i to - ručno?!

22.01.2018 u 17:48

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati trajala je drama oko Čiovskog mosta, koji je od ponedjeljka prijepodne bio potpuno ili djelomično zatvoren za promet zbog 'oštećenja dijela konstrukcije', kako je objavila splitska policija. Već oko 17 sati, naime, iz Hrvatskih cesta objavili su da je most popravljen - i to ručno

'Nakon dojave najprije je provjerena statika mosta, a kada se pokazalo da ona nije narušena, pristupilo se sanaciji oštećenja', kazala je za tportal glasnogovornica HC-a Tamara Pajić.

Objasnila je da je, laički rečeno, ispao jedan klin koji pridržava spoj mosta. U početku se mislilo da ga treba variti, ali radnici su ga - kako nam je objašnjeno - uspjeli ručno vratiti na njegovu poziciju.

Zatvaranje mosta izazvalo je goleme prometne gužve u Trogiru i okolici, slične ljetnima, kada se na prelazak stotinjak metara između Čiova i Kopna obično čeka po nekoliko sati. Po svemu sudeći, krivnju za oštećenje snosi vozač kamiona koji nije poštivao zabranu prometa vozilima težim od 3,5 tone.

U Hrvatskim cestama i dalje tvrde da će novi čiovski most, koji se gradi nekoliko stotina metara dalje, biti dovršen u planiranom roku, premda zbog višegodišnjih odgađanja malo tko u to vjeruje.

  • +24
Most Čiovo Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

'Bit će pušten u promet do ljetne sezone', kazala nam je glasnogovornica HC-a.