SKLIZNUO I PO ZAKONU

Čiji je to grb Bandić položio na spomenik?

18.12.2009 u 09:42

Bionic
Reading

U sjeni trudbeničkog pothvata Milana Bandića ostala je činjenica da je kandidat za predsjednika Hrvatske na spomenik poginulim pripadnicima 108. brigade HVO-a pogurnuo vijenac koji ima šahovnicu, no ne i šahovnicu hrvatskoga grba propisanog zakonom

U sada već antologijskoj snimci puzanja izuvenog predsjedničkog kandidata Milana Bandića po spomeniku poginulim vojnicima HVO-a razvidno je da čovjek koji želi postati hrvatskim predsjednikom polaže vijenac s motivom šahovnice, no raspored crvenih i bijelih polja na vijencu je suprotan onom propisanom Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske donesenim 1990. godine.

U tom zakonu stoji da je 'povijesni hrvatski grb u obliku štita dvostruko podijeljen vodoravno i okomito u dvadesetpet crvenih i bijelih (srebrnih) polja tako da je prvo polje u gornjem lijevom kutu štita crvene boje'. Osim na ledu, Milan Bandić u ovom slučaju poskliznuo se i na poznavanju zakona zemlje kojom želi predsjedati.

Naime, ako bi itko trebao znati koristiti službene simbole Republike Hrvatske, onda je to kandidat za predsjednika iste te Republike Hrvatske.