KARIZMATIK FRA. LINIĆ PORUČUJE

Cijela Vlada treba moliti Gospu za izlazak krize

ZVJEZDAN LINIĆ

ZVJEZDAN LINIĆ

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Robert Belošević

Ovogodišnja proslava jednog od najvećih katoličkih blagdana Velike Gospe u sjeni je sukoba predsjednika Mesića i Kaptola koji je kulminirao Mesićevim zahtjevom za uklanjanje raspela iz državnih ustanova. Poznati karizmatik fra. Zvjezdan Linić kazao je da bi cijela Vlada trebala moliti Gospu za pomoć u krizi

'Priželjkujem jednom Vladu koja će ići na Mariju Bistricu i moliti u ime cijeloga naroda! Stvarno moliti, a ne samo paradirati. Moliti da se spasi ovaj narod i Hrvatska od bijede, nezadovoljstva i nemira. Ja ću za to moliti', kazao je za Večernji list fra. Linić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru.

'Molim za naš narod, za domovinu Hrvatsku, da u ovom vremenu krize Bog prosvijetli one koji su na vlasti, a i da svima nama dâ da možemo surađivati jedni s drugima, da se izvučemo iz te krize i da nam svijet bude bolji', dodaje fra Linić.

Linić kaže da se 'moramo osloboditi mentaliteta hedonizma'. 'Previše smo zadojeni mentalitetom koji nas baca u sebičnost i zatvorenost. Velika Gospa nas treba naučiti onome evanđeoskom da treba dati svoj život za druge da bi se naš život ispunio. Ona je neznatna službenica, premda je mi slavimo kao Kraljicu Neba, ali ona sebe naziva službenicom Gospodnjom. Velika Gospa je trijumf, ostvarenje ljudskog života, ono čemu svi težimo, jednoj punini koja će se ostvariti za nas kršćane u nebu.

Naravno, povezano s kvalitetnim životom na Zemlji. Kroz povijest, kroz ljudski život osjećamo borbu dobra i zla, kroz osobna nastojanja i upravo nam Velika Gospa govori ono što nas jako ispunja nadom. U čitanju za Veliku Gospu, u Apokalipsi, zmaj kao rušilačka sila i neprijatelj života je s jedne strane, a s druge žena kao nositeljica života. I u toj napetosti na kraju je pobjeda na strani dobra. I na sve koliko nam je teško i kako ćemo se izvući, Biblija govori da će na kraju dobro pobijediti. Zato je ovo blagdan nade', Linićeva je poruka vjernicima uoči Velike Gospe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi