che-chair & ja

che-chair & ja

21.10.2011 u 11:30

Bionic
Reading

che-chair & ja

Kad su me Aleksandra Popović i Ranko Haslinger, na Malom sajmu velikih stvari, upitali bi li htjela biti zaštitno lice njihovih che-chair stolica, nisam se puno dvoumila. Razloga je više od samo onog da su Alex i Ranko jako dragi ljudi, veliki kreativci i brijači na sve što ima retro prizvuk.


Prvo, oduševljava me spoznaja da je svim che-chair stolicama udahnut nov život. Svejedno radi li se o fotelji, stolici iz blagovaonice, pripadajućoj uz radni stol, šank, ili nekoj koja je cijeli život provela u kutu, jedno im je zajedničko. Do prije koji mjesec ili godinu bile su odbačene. Danas su kao nove, spimpane i što je najvažnije, unikatne.

Drugo, iako je među che-chair stolicama teško istaknuti favorita, meni je najdraža upravo ova od zelenog pliša koja je pronađena tik do mog haustora. Treće, podržavam sve ono što ljudi naprave sa svojih deset prstiju, a vjerujte mi, u svaku je che-chair stolicu uloženo puno strpljenja i truda.


Kako cijela priča ima retro konotaciju ni moj styling za ovu kampanju nije puno odskakao. Svoju vintage odjeću posudile su Tena Hasanefendić i Ana Guzmić, poznatije kao Buried Clothes (o njima ćete također čuti na Modi komodi), a za styling je zaslužna sjajna blogerica Ana Bacinger. Sve je ovjekovječio Petar Borovec.


Uskoro očekujte i video intervju s Aleksandrom i Rankom.