rado posjećen klub

Četiri dana prije 50. rođendana započelo rušenje kultne zagrebačke Jabuke

13.02.2018 u 14:14

Bionic
Reading

U utorak oko 10 sati ujutro, četiri dana prije 50. rođendana, započelo je rušenje kultnog zagrebačkog noćnog kluba GSK Jabuka

'Jutros u 10 sati, uz prisustvo zaštitarske tvrke Bilić - Erić, Grad Zagreb je srušio binu na terasi Jabuke. Prije nešto više od godine dana, provaljeno je u klub i otuđen je dio terase koji je klub nesmetano koristio više od 40 godina. Danas je devastacija kluba nastavljena daljnjim nezakonitim rušenjem, iako se oko Jabuke na sudu vode dva spora', navodi se u priopćenju voditelja kluba Marina Viduke Stiva.

Viduka u priopćenju nadodaje kako je policija po prijavi voditelja popisala sve osobe koje su sudjelovale u ovom, kako navodi 'barbarstvu'.

Voditelj rado posjećenog zagrebačkog kluba za alternativce ističe kako će protiv njih i svih odgovornih osoba morati podnijeti kaznene prijave.

  • +6
Počelo rušenje kultnog zagrebačkog kluba Jabuka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N. N.

'Za opstanak Jabuke borit ćemo se svim zakonitim sredstvima', ističe Viduka.

Voditelj kluba zaključuje priopćenje apelom na Ministarstvo kulture da zaštititi Jabuku kao kulturnu baštinu i da 'ne dopusti da je isti barbari razore kao što su to napravili i klubu Saloon'.