UŽARENO TLO NA MJESEČINI

Čeka nas još jedna teška i sparna noć

16.07.2010 u 12:22

Bionic
Reading

Protekla noć u Hrvatskoj je bila vrlo topla jer je temperatura zraka u većini zemlje bila jednaka ili viša od 20 stupnjeva Celzija, a meteorolozi očekuju da će jednako vruća biti i iduća noć

Najviša temperatura noćas je tako zabilježena u Komiži 28 stupnjeva, a vruće je bilo duž cijele obale. U Zagrebu na Griču bilo je 26, u Maksimiru i Plesu 24, a na Sljemenu 20 stupnjeva, dok su u Slavoniji noćne temperature sezale od 20 do 23 stupnja, kao i u većini središnje Hrvatske, doznaje se od dežurne sinoptičarke Državnoga hidrometeorološkog zavoda Tanje Renko.

Niže temperature zabilježene su u gorskim predjelima, pa su se u Gorskom kotaru, Otočcu, Delnicama, Plitvičkim jezerima te u pulskoj zračnoj luci sezale od 15 do 19 stupnjeva.

Nakon vruće noći brzo su rasle i jutarnje temperature, pa su već u osam sati na Lastovu izmjerena 32 stupnja, u Dubrovniku i Komiži 31, u Rijeci 30, u Malom Lošinju, Rovinju i Splitu 29 te u Maksimiru u Zagrebu 28 stupnjeva.

Meteorolozi ističu da će se temperature danas kretati između 32 i 37 stupnjeva, a u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i do 39 stupnjeva Celzija.

Vrućina će konačno popustiti zbog dolaska hladne fronte u noći sa subote na nedjelju, pa se ponajprije u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima u nedjelju očekuju pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, a moguća su i olujna nevremena. Zbog promjene vremena temperatura u Zagrebu mogla bi u nedjelju pasti na 26 ili 27 stupnjeva, doznaje se u DHMZ-u.