Indie scena na Playstationu 3

Castle Crashers izašli na PSN-u

06.09.2010 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon postizanja vrlo velikog uspjeha na Xboxu 360, Castle Crashers odnedavno razbija kapiju, pali i pljačka i na PS3 storeu

Playstation Store i Microsoftov Xbox live razlikuju se po nekoliko stavki: od toga da PS Store nije niti dostupan u Hrvatskoj i da Microsoft puno više podržava nezavisne developere, pa do činjenice da ako želite igrati Castle Crasherse, morate imati necrackanu konzolu Xbox.

Budući da je su većina korisnika PS3-a ionako 'osuđena' na originale (što, naravno, svesrdno podržavamo), nekako je lakše otvoriti US account na PSN-u, uplatiti 10-ak dolara nekom sumnjivom liku na eBayu i kupiti bon za Fat Princess ili fenomenalni Flower. Dobra, dapače odlična vijest je da je Newgroundsov megazabavni srednjovjekovni multiplayer side scroller odnedavno dostupan i korisnicima konzole PS3.


 

Za one koji ne prate indie gaming scenu recimo da se radi o histerično smiješnom Double Dragon wannabeu u kojem mogu sudjelovati do četiri igrača odjednom. Glavni likovi su četiri viteza koji pokušavaju spasiti kraljevstvo od prokletstva (i u međuvremenu mrknuti pokoju princezu).

CCov izlazak velik je korak prema naprijed za PSN store, s obzirom da je ovo ujedno i prva PS store igra koju su razvili potpuno nezavisni developeri. Castle Crashers  je dostupan na EU i US PSN storeu, košta oko 50 kuna i vrijedan je svake lipe.

 

Castle Crashersi u svoj svojoj indie slavi!