ZADNJI DAN UPISA PREKO WEBA

Čak 36 studijskih programa ostalo prazno

Fakultet političkih znanosti FPZ

Fakultet političkih znanosti FPZ

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Sinisa Sunara

Čak 36 studijskih programa ostalo je prazno iako službeni upisi preko web servera www.postani-student.hr završavaju upravo danas. Među njima je čak deset privatnih smjerova, a zanimljivo je da Žužulovo Međunarodno sveučilište nije odabrao nijedan potencijalni student međunarodnog poslovanja, a samo je jedan odabrao smjer međunarodnih odnosa

Jednako loše prošla je i Visoka novinarska škola, u vlasništvu NCL grupe, gdje će studirati samo dva buduća novinara, od njih 50 kolika je kvota. Razlozi slabog odaziva mogu se naći u visokim školarinama – 38 tisuća za novinarsko zvanje, odnosno sedam tisuća za brucoše Žužulove škole, javlja Slobodna Dalmacija.

Nitko nije potvrdio ni trinaest glazbenih programa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a ni mnogi pomorski smjerovi nisu dobili nijednog kandidata.

TV akademija u Splitu ima kvotu od čak 160 studenata u tri smjera, ali samo četrnaest budućih brucoša. Razlozi tako slabog odaziva kriju se u visokoj školarini, koja seže i preko sto tisuća kuna. No vrlo zahtjevan studij Informatike i fizike na PMF-u odabrao je samo jedan učenik!

Na zadarskom sveučilištu najlošije kotiraju humanistički smjerovi koji broje veći broj studenata, iako spadaju u top pet najmanje primamljivih smjerova. Očekivano su najmanje odabrani klasično filološki smjerovi – grčki i latinski jezici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi