državno izborno povjerenstvo objavilo

Čak 34 kandidata nisu predala izvešća o financiranju kampanje

23.05.2021 u 14:50

Bionic
Reading

Zakonsku obvezu dostave financijskih izvješća sedam dana prije drugog kruga lokalnih izbora ispunilo je 283 izbornih sudionika od njih 317, obvezu, dakle, nije ispunilo njih 34, objavilo je u nedjelju Državno izborno povjerenstvo (DIP)

Rok za dostavu financijskih izvješća, koja uključuju izvješća o troškovima, donacijama i popustima za medijsko oglašavanje, istekao je noćas u ponoć.

U dostavi financijskih izvješća podbacili su kandidati za gradonačelnike i načelnike te njihove zamjenike.

Naime, do propisanog roka svoja je izvješća dostavilo svih 30 kandidata za župane i gradonačelnika Grada Zagreba te njihove zamjenike, 98 do 110 kandidata za gradonačelnike i 155 od 177 kandidata za općinske načelnike i njihove zamjenike.

Izborni sudionici izvješća dostavljaju unosom u DIP-ov informacijski sustav, a objavljuju se na mrežnoj stranici Povjerenstva prvog radnog dana od dana dostave.

S nedjeljom, na mrežnim stranicama DIP-a objavljena su izvješća 15 izbornih sudionika, onih koji su ih predali do ponoći 20. svibnja.

U ponedjeljak će biti objavljena i financijska izvješća dostavljena u petak, 21. i subotu, 22. svibnja 2021. te izvješća dostavljena tijekom 23. svibnja, nakon isteka roka za njihovu dostavu, najavio je DIP.