pomoć u obrani

Hrvatski vojni helikopteri jutros odletjeli za Ukrajinu!

05.05.2023 u 10:54

Bionic
Reading

Hrvatski vojni helikopteri tipa Mi-8 odletjeli su rano jutros na sjever prema Ukrajini, neslužbeno doznaje tportal

Riječ je o prije najavljenoj pomoći Hrvatske Ukrajini u vidu slanja 14 transportnih helikoptera tipa Mi-8. Na društvenim mrežama je objavljeno kako je devet helikoptera odletjelo u jutarnjim satima. Informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama neslužbeno nam je potvrdio izvor dobro upućen u cijeli posao, a iako se već prije pisalo da su tri helikoptera otišla za Ukrajinu, pokazalo se da to nije bila istina. Ostali helikopteri će, prema našem izvoru, u Ukrajinu biti prebačeni kopnenim putem.

Podsjetimo, Hrvatska je odlučila poslati Ukrajini 14 starijih helikoptera tipa Mi-8, ruske proizvodnje, kojima uskoro istječu resursi te se smatraju neperspektivnima. No, kako nam je objašnjeno, tim se helikopterima mogu produžiti resursi i oni mogu letjeti još neko vrijeme.

  • +6
Helikopteri Mi-8 koji su donirani Ukrajini Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Prvu informaciju o planiranoj pomoći Ukrajini u vidu slanja transportnih helikoptera još prošle godine objavio je predsjednik RH Zoran Milanović, a iako su u Ministarstvu obrane cijelo vrijeme odbijali govoriti o tome, navodeći da je riječ o tajnim informacijama, ministar obrane Mario Banožić ipak je tijekom nedavnog posjeta ukrajinskoj Odesi potvrdio da bi helikopteri uskoro trebali stići u Ukrajinu.

sve osim nogometa

Učitavanje...