'RANJENA OBITELJ'

Cain odustao od izbora zbog seks skandala

03.12.2011 u 22:55

Bionic
Reading

Herman Cain, kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju na američkim izborima 2012., poručio je u subotu svojim pristašama da se povlači iz utrke zbog optužbi za spolno uznemiravanje nekoliko žena

'Povlačim se iz predsjedničke utrke zbog stalnih napada koji ranjavaju mene i moju obitelj', rekao je pristašama okupljenim u Atlanti, u Georgiji.

'Lažnim optužbama poljuljana je moja vjerodostojnost za nuđenje političkih rješenja građanima', priznao je u dugom govoru u kojemu je ostao nedorečen u pogledu svoje političke budućnosti.

Herman Cain, jedini crnački republikanski kandidat koji se natječe za ulazak u Bijelu kuću, rekao je da će se okušati na novim političkim dužnostima ali nije rekao na kojim.

Time se završila dosad neviđena kampanja koja je tog bivšeg poduzetnika skromnog podrijetla s američkog juga dovela u završnicu utrke za američke predsjedničke izbore.

Cain, koji je bio u društvu svoje supruge Glorije, ponovo je odbacio sve optužbe za spolno uznemiravanje.

Zadnje ispitivanje raspoloženje birača provedeno u saveznoj državi Iowi, gdje će se 3. siječnja održati prvi republikanski predizbori, daje Cainu tek 8 posto potpore, nakon 23 posto koliko je imao koncem listopada, objavio je dnevni list Des Moines Register.