varaždinska županija

Čačić predao vlast i poručio: Kada sam ja došao, nigdje nije bilo nikoga i ničega; Stričak: Naravno da nisam najbolji, ali nastojat ću dati sve od sebe

04.06.2021 u 10:27

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji u petak ujutro dosadašnji župan Radimir Čačić predao je dužnost Anđelku Stričaku

'Najveći dio vas sjeća se primopredaje prije četiri godine. Nigdje nije bilo nikoga niti ičega. Kada sam došao u županiju, dobio sam nekoliko papirića na kojima je pisalo nešto. Nije bilo ni župana ni dožupana. Pisalo je nekoliko projekata vrijednih četiri milijuna kuna. Sada sve imate objavljeno i pregledno. Siguran sam da će ekipa koju preuzima novi župan, kao što je vrhunski odradila svoj posao, odrađivati i dalje. Mnogi su tu 15-20 godina. Rezultat je ponekad dobar, ponekad loš. To ovisi o treneru, ne o njima. Vjerujem da je dobar rezultat koji smo ostvarili u protekle četiri godine, što se tiče proračuna, najuspješniji smo u Hrvatskoj', kazao je Čačić.

Rekao je da je novom županu na raspolaganju i čestitao mu.

Stričak je rekao da je obišao svaki kutak Varaždinske županije i razgovarao sa svima. 'Naravno da nisam najbolji, ali nastojat ću sa svojim timom dati sve od sebe da u idućem mandatu županija i svi žitelji osjete iskorak. Na izbore smo izašli s ambicioznim, ali ostvarivim programom. Radi se o nizu investicija u zdravstvu, školstvu, cestovnoj infrastrukturi', kazao je Stričak.

  • +6
Primopredaja vlasti u Varaždinskoj županiji Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Od ponedjeljka kreće u razgovore za Županijsku skupštinu. 'Hvala svim biračima na povjerenju i siguran sam da ih nećemo iznevjeriti', poručio je.

Na pitanje o tome je li zabrinut za vladajuću većinu na nacionalnoj razini, Stričak je kazao da nije.

Čačić nije htio odgovoriti hoće li Andrej Plenković imati njegovu ruku u Saboru, kazao je da je rekao sve o tome.