HOLY POTVRDILA AUTENTIČNOST MAILOVA

'Čačić je pritiskao mene i Škrleca u slučaju Jambrač'

05.07.2012 u 13:53

Bionic
Reading

Nakon što je Davor Škrlec, donedavni pomoćnik bivše ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, u intervjuu Globusu kazao da je razlog njegove ostavke činjenica da je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na njega vršio pritisak da zaposli istaknutog člana HNS-a, već sutra tjednik Forum trebao bi objaviti e-mailove koji dokazuju da je Čačić vršio pritisak da bi predsjednik HNS-a Zagrebačke županije Josip Jambrač bio postavljen za zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Autentičnost e-mailova koji će biti objavljeni sutra potvrdila je i bivša ministrica Mirela Holy

'Nisam vidjela članak koji je najavljen, a koji će izaći sutra u Forumu. Sa mnom je kontaktirao novinar Foruma kako bi mi pokazao te dokumente i zatražio potvrdu njihove autentičnosti. Ja sam te mailove pročitala i mogla sam potvrditi njihovu autentičnost', kazala je novinarima u Saboru Holy, dodavši da je mailove u ime Čačića pisala njegova šefica kabineta.

Naime, iako će e-mailovi biti objavljeni tek sutra, tjednik Forum u najavi piše da će pokazati kako je 'prvi potpredsjednik Vlade gurao nekvalificiranog HNS-ovca na mjesto direktora Fonda za okoliš, prijedloge Vladinih odluka pisane 'po naputku ppVRH' za preuzimanje resora koji upravlja milijardama kuna te popis želja za drugim pozicijama u državnoj službi'.

Osim toga, stoji u najavi sutrašnjeg Foruma, 'protagonisti afere Jambrač za taj list otkrit će kronologiju prijetnji i pritisaka od početka godine, a sam Čačić potvrđuje da će rascijepiti Fond za okoliš na dva fonda kako bi njegov stranački kolega Josip Jambrač napokon postao – direktor'.


Pritiske je u intervjuu Globusu potvrdio i sam donedavni pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša Davor Škrlec, kazavši da je na njegovu odbijenicu da postavi HNS-ovca u Fond za zaštitu okoliša Čačić uzvratio vikanjem.

'Je l' ti znaš tko sam ja? Znaš li ti tko sam ja? Ja sam prvi potpredsjednik Vlade i tvoje nije da misliš, nego da izvršavaš moje naredbe!', navodno je Čačić vikao na Škrleca.

Da je pritisaka bilo, potvrdila je danas novinarima i Holy.

'Već sam jučer potvrdila da je točno ono što je gospodin Škrlec iznio u svom intervjuu. I da, činjenica je da je prvi potpredsjednik Čačić vršio pritisak i na mene i na Škrleca da se gospodina Jambrača postavi na mjesto zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost', rekla je Holy

Iako je upravo Holy zbog jednog maila bila prisiljena napustiti Banske dvore, pitanje je kako će se Vlada postaviti prema Čačićevim mailovima.

'Ja neću komentirati to s obzirom na činjenicu da ne mogu biti objektivna u ovom slučaju. Mislim da bi bilo nekorektno da bilo što govorim u tom smislu', kratko je prokomentirala Holy.