POHVALIO PLENKOVIĆA

Čačić donio kremšnite na oproštaj od vladajuće koalicije: O budućoj suradnji u ovom mandatu nema govora

12.07.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Reformisti više nisu dio vladajuće koalicije, njihov predsjednik Radimir Čačić na današnjem se sastanku parlamentarne većine zahvalio na dosadašnjoj suradnji

“Današnji sastanak je bio kao i dosadašnja suradnja, čak i mrvicu ugodnije jer je do sada, na svih ovih stotinjak sastanaka, bilo i nekakvih iskrica, sukoba. Danas je to bilo više kurtoazno, ali rekao bih i sa sadržajem”, rekao je Čačić za N1 koji je na sastanak, za oproštaj, donio i kremšnite.

“Zahvalio sam se na suradnji, pohvalio sam format koji nakon Račana nitko nije uspostavio – kontinuiranu komunikaciju, svaki tjedan na razini premijera, ministara i ljudi iz vladajuće koalicije. To nije samo format, tu je i sadržaj. Tu se neke stvari kažu i neki zaključci koji su korisni za zemlju. Dobar je format, treba imati vremena, energije, živaca, podnijeti nekad i neke batine… Sve to skupa je jedna dobra osobina i to je zasluga Plenkovića. Zahvalio sam se kolegama na suradnji”, kazao je šef Reformista.

Je li ipak ostavio otvorena vrata suradnji? Ne u ovom mandatu, kaže.

“Ne. o tome nije bilo rasprave. Svi koje sjede tamo dobro me poznaju. Ako smo nešto rekli, tako i napravimo. O budućoj suradnji u ovom mandatu nema govora', rekao je Čačić.

Medved: Projektna suradnja i dalje moguća

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima rekao je da je i dalje moguća suradnja s Narodnom strankom – Reformistima na određenim projektima.

Čačić je odlazak u opoziciju obrazložio nedovoljnom razinom ulaganja u prometnu infrastrukturu na sjeveru Hrvatske, no Medved se s time ne slaže. "Vlada ulaže izrazito velika sredstva u prometnu infrastrukturu na cijelom području Hrvatske i vodi računa o ravnomjernom razvoju cijele zemlje'', kazao je dodavši da su partneri iz HNS-a i HSLS-a vrlo zadovoljni suradnjom.

Odlaskom Reformista vladajuća većina smanjit će se na minimalnih 76 ruku, no Medved smatra da to nije razlog za zabrinutost oko stabilnosti Vlade. "Pokazali smo već da koalicija sa 76 ruku vrlo dobro funkcionira, 76 odgovornih zastupnika mogu donositi zahtjevne odluke i činiti čvrstu, stabilnu većinu'', poručio je.