SASTANAK KOALICIJE

Kraj suradnje Čačića i vladajućih. Medved: Zahvalio se na suradnji

12.07.2022 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon sastanka vladajuće koalicije, izjavu za medije dao je potpredsjednik Vlade, ministar branitelja Tomo Medved. Prema njegovim riječima, na sastanku se razgovaralo o odlasku Zdravka Marića i o imenovanju njegovog nasljednika Marka Primorca, a govorilo se i potpredsjedničkoj funkciji Olega Butkovića. Vladajući su razgovarali i o inicijativama za opoziv ministra Beroša i Grlića Radmana, o čemu će se u Saboru razgovarati u četvrtak

Konstituiran je Savjet za Hrvate izvan RH, kaže Medved. Dodao je i kako će u javnu raspravu uskoro Zakon o radu te da će Plenković danas posjetiti brodogradilište 3. maj.

“Važno je i to da je VEP usvojio odluku o uvođenju eura 1.1.2023. RH postaje 20. članica europodručja”, kaže Medved. “Sezona je iznad svi očekvianja, sedam milijuna gostiju. Svi rezultati ukazuju da je sezona iznad svih očekivanja”, kaže ministar, prenosi N1.

“Ono što je važno je završetak koalicijske suradnje s Čačićem. On se zahvalio na dosadašnjoj suradnji, čestitao je na dosadašnjoj suradnji i formatu koji je po njemu sadržajan”, kaže Medved dodajući da je Čačić rekao kako očekuje “nastavak korektnog odnosa pozicije s njim iz pozicije opozicije”.

Medved kaže kako sa 76 ruku ostaje “čvrsta, stabilna većina” koja može donositi odluke.