problemi s umirovljeničkom strankom

BUZ: Zagrebački HSU u rasulu zbog koalicije s HDZ-om

21.04.2021 u 12:47

Bionic
Reading

Blok umirovljenici zajedno (BUZ) poručio je u srijedu da je Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u Gradu Zagrebu suočena s rasulom zbog izdaje umirovljeničkih interesa i koaliranja s HDZ-om, što u HSU-u nisu ni potvrdili ni demantirali.

"Raspušteno je više od polovine, odnosno 9 od 17 organizacija HSU-a u Zagrebu, i to zato jer HSU-ovci ne žele koalirati sa HDZ-om", objavio je BUZ.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević tu informaciju Hini nije htio ni potvrditi ni demantirati, rekavši samo da su to njihova unutarstranačka pitanja s kojima još ne žele u javnost.

HSU na lokalne izbore u Zagrebu izlazi u koaliciji s HDZ-om i HSLS-om. Suprotni umirovljenički tabor, platforma "Umirovljenici zajedno" okuplja više umirovljeničkih udruga i stranaka, a kandidat za gradonačelnika im je predsjednik BUZ-a Milivoj Špika.

BUZ novog predsjednika HSU-a, umirovljenog generala HV-a Veselka Gabričevića, proziva za izdaju umirovljenika, trgovinu njihovim interesima i "rasturanje HSU-a", o čemu bi, prema najavama, sutra trebali održati i konferenciju za novinare u Zagrebu.  

Gabričević na prozivke odgovara da su to sve samo Špikine špekulacije i borba za glasove.

Upitan o raspuštanju zagrebačkih organizacija HSU-a, odgovorio je da "to još nema pravovaljanu snagu".

"To će se znati vrlo brzo, za dan-dva", kaže Gabričević. Danas nije mogao govoriti o tome jer je  "u velikoj gužvi zbog sastavljanja listi za lokalne izbore" pa nije imao vremena za razgovor o unutarstranačkim problemima. 

BUZ je danas pozvao medije da im omoguće sudjelovanje u javnoj debati o životu 210.000 umirovljenika u Zagrebu uoči lokalnih izbora.