ODGOVOR NA PROVOKACIJE

Orban opet prisvaja hrvatski teritorij, odgovorio mu je Butković: Rijeka i Primorje zaslužuju isključivo poštovanje, a ne nacionalističko veličanje

07.06.2020 u 18:21

Bionic
Reading

Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustroja, napisao je Butković na Facebooku

Ministar prometa Oleg Butković danas je na svom Facebook profilu reagirao na posljednje događaje iz Mađarske. Iako nije imenom prozvao Viktora Orbana, za pretpostaviti je da se Butkovićeva objava odnosi na činjenicu da je u sklopu spomenika u Mađarskoj postavljena i ploča s natpisom “Rijeka – mađarsko more”, piše Novi list.

Nincs a világnak egyetlen nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet. Ám a mi fajtánk konok, szívós és...

Posted by Orbán Viktor on Saturday, June 6, 2020

”U ovome mandatu, Vlada nije, niti će nasjedati na jeftine provokacije. Stavovi mogu biti različiti, ali povijest je povijest.

Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustroja. Rijeka, kao i cijelo područje Primorja, s obzirom na bogatu povijest zaslužuje isključivo poštovanje i dijalog s ciljem napretka, a ne nacionalističko veličanje i simbolične provokacije. Rijeka, je uz Istru prva pružila otpor fašizmu, stoga želim odnos prema njoj kakav i zaslužuje – državnički i pun poštovanja”, napisao je Butković.