FAJT U OTVORENOM

Burna rasprava o ratnim danima između Brkića i Ercega

26.02.2016 u 10:32

Bionic
Reading

Hoće li Milijan Brkić biti ministar branitelja još nije poznato, ali je poznato da je 70 posto njegova diplomskog rada plagijat i da Visoka policijska škola ne namjerava odustati od zahtjeva da mu se oduzme zvanje čak ni nakon što je Visoki upravni sud u siječnju odbacio njihovu žalbu na presudu kojom je Brkiću vraćena diploma zbog proceduralnih razloga. O svemu tome razgovaralo se u Otvorenom na HTV-u, a jednom trenutku zaiskrilo je između Brkića i Zorana Ercega, branitelja koji ne podržava prosvjede u Savskoj 66.

'Ja se duboko nadam da će se u novom sudskom procesu biti poštovana procedura i da će se utvrditi što je bilo', rekao je Brkić i naglasio da mu cijelu aferu smještaju 'oni koji će se prepoznati u mojim riječima, a jako dobro znaju tko su ti', kazao je dodajući da je to 'šarolika skupina'.

Ponovio je da 'koliko on zna', nije prepisao svoj diplomski rad.

'Nisam prepisao više od pola diplomskog rada. Postupak je ponovno pokrenut jer nije poštivana procedura na Policijskoj akademiji, ali je zanimljivo da se onaj koji sada pokreće taj postupak srami svog zvanja i diplome. Ja se svojih ne stidim', rekao je Brkić.

Erceg je podsjetio na izjavu Tomislava Karamarka koji je rekao da moral nije važan.

'Ako je moral relativan, onda su zakoni relativni, Domovinski rat je relativan, zar je to poruka koju želimo poslati našim mladima i djeci', upitao se Erceg.

'Kakvu poruku Brkić i HDZ šalju ako se diploma može prepisati, zašto djeca i studenti ne bi prepisali', rekao je.

Drži da se navodnom osjetljivošću slučaja Ministarstva branitelja zapravo žele osigurati privilegije.

Ercega je Brkić optužio da je za vrijeme rata bio snimatelj Ratka Mladića, na što je Erceg uzvratio protupitanjem zašto onda nije procesuiran, ako je to istina.