RAZORNA LJEPOTA PRIRODE

Bura u Makarskoj puše brzinom većom od 200 km/h

25.01.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Orkanska bura koja u Makarskoj još uvijek puše i čiji su udari tijekom dana dosezali i više od 200 kilometara na sat dala je, uz zalazak sunca, priliku fotografu Cropixa Ivi Ravliću za sjajnu fotografiju. Razorna ljepota prirode ovjekovječena je zajedno sa svjetionikom na poluotoku Sv. Petar

Jaki udari bure počinili su štetu na prometnim znakovima, stablima i na drugim zelenim površinama.
Iz Gradskog centra Osejave u Makarskoj vozačima preporučuju pozorniju vožnju na državnoj cesti D8, posebice na predjelima Dupci i kod Baškog Polja.

Zbog jake bure preko mosta u Dubrovniku i na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, izvijestio je večeras Hrvatski auto-klub.

Autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine, kao i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom D62 Vrgorac-Ravča. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Kroz tunel Učku večeras od 22 do 6 sati ujutro vozit će se naizmjenično po 15 minuta sa svake strane tunela.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cesti D42 Poljanak-Saborsko. Županijska cesta ŽC Bjelopolje-Donji Lapac otvorena je samo za osobna vozila.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća.

U prekidu su trajektne linije Split-Korčula i Sumartin-Makarska i katamaranske Lastovo-Split, Korčula-Hvar, Vis-Split, te Novalja-Rab-Rijeka.