SPORNA ISPLATA HONORARA

Bulj Vesnu Pusić prijavio USKOK-u

11.08.2016 u 15:52

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj prijavio je USKOK-u bivšu ministricu vanjskih i europskih poslova zbog nezakonite isplate 300 tisuća kuna administrativnoj tajnici što su otkrili državni revizori

'Na svom facebook-profilu prvi sam upozorio da ne smijemo tolerirati skandaloznu vezu Tomislava Karamarka i Joze Petrovića koja je ugrožavala hrvatske nacionalne interese u I. Sada želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom. Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojima ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću. Zato sam protiv gospođe Vesne Pusić podigao prijavu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti', napisao je Bulj na svom profilu na društvenoj mreži Facebooku te je objavio fotografiju prijave.

Podsjetimo, Državni ured za reviziju ustanovio je tri nepravilnosti u radu Ministarstva vanjskih i europskih poslova u vrijeme mandata Vesne Pusić. Jedna od njih je i nezakonita isplata 300 tisuća kuna honorara osobi koja je bila zaposlena u Ministarstvu.