uskok podignuo optužnicu

Bugarski državljanin optužen za krijumčarenje hašiša i ekstrakta konoplje

25.09.2019 u 14:55

Bionic
Reading

Uskok je, pred osječkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv 48-godišnjeg bugarskog državljanina osumnjičenog za krijumčarenje više od 113 kilograma hašiša i ekstrakta konoplje, izvijestilo je u srijedu tužiteljstvo

Okrivljenika Uskok tereti da je, od početka 2019. pa do ožujka 2019. godine, u Bugarskoj, Italiji te drugim državama, povezao u zajedničko djelovanje više osoba iz Bugarske i drugih država s ciljem nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina smole konoplje tzv. hašiša te ekstrakta konoplje unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu u Italiji.

Optužen je da je, zajedno s drugim osobama, pribavio 113,2 kilograma hašiša te 330 mililitara ekstrakta konoplje te da je radi skrivanja i prijevoza droge, s drugim osobama, nabavio posebno preuređeni automobil 'mercedes', bugarskih registracijskih oznaka, u čiji su, posebno izrađeni spremnik, sakrili drogu upakiranu u 270 paketa.

Tužiteljstvo tvrdi da se radi prijevoza i daljnje preprodaje droge dogovorenim kupcima uputio prema Italiji po unaprijed dogovorenoj ruti preko Srbije i Hrvatske, ali je 25. ožujka 2019. prilikom carinske i policijske kontrole zatečen s drogom i uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, navodi Uskok.