VODA DO GRLA

Brza sanacija zadarske Poliklinike nakon rujanske poplave

05.12.2017 u 14:22

Bionic
Reading

Sanacija zadarske Poliklinike obavljena je brzo s obzirom na to da se u poplavi 11. rujna ove godine u podrum te ustanove slilo 4,5 milijuna kubika vode, izjavio je u utorak u Zadru Vladin koordinator za sanaciju šteta od poplava u Zadarskoj županiji, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić

Do danas su sanirani gotovo cijeli podrum i prizemlje, prema informacijama ravnatelja zadarske Opće bolnice Zadar dr. Željka Čuline, za 15 dana očekuje se da će biti instalirana oprema u donjem dijelu Poliklinike, a nakon blagdana Sveta tri kralja cijela Poliklinika trebala bi proraditi, dodao je Frka Petešić.

  • +37
Poplavljeni Zadar Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Izvijestio je da su sanirane gotovo sve državne i županijske prometnice u Zadarskoj županiji, oštećene u rujanskoj poplavi, a u ponedjeljak će početi radovi na području Grada Nina.

U sanaciji prometne infrastrukture u Zadarskoj županiji sudjelovali su, Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture, županija i županijska Uprava za ceste, dodao je.

Država je za sanaciju Opće bolnice Zadar izdvojila sedam milijuna kuna, od čega je 5,5 milijuna utrošeno na Polikliniku.  

"Radovi su u punom tijeku i mi se nadamo da ćemo do Nove godine završiti sanaciju Poliklinike i onda krenuti s useljavanjem. U ovoj zgradi bit će bolnica, Zavod za javno zdravstvo i mnoge županijske ambulante i zdravstvene ustanove, Hitna pomoć, ali i dječji vrtić, koji će imati poseban ulaz. U bolnici radi puno mladih majki, moći će ovdje ostaviti dijete, ali vrtić će biti otvoren i za druge građane", kazao je zadarski župan Božidar Longin.  

Naglasio je kako je prva procjena štete u Poliklinici bila devet milijuna kuna, ali se načinom sanacije uštedjelo 60 posto.