'ne treba se bojati za stroj hdz-a'

Brkić o predsjedničkim izborima: Bit ću angažiran po cijelom svijetu

01.10.2019 u 18:20

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić poručio je u utorak da će u cijelom svijetu biti angažiran u predsjedničkim izborima

'Bit ću ja aktivan u predsjedničkim izborima. Svugdje, u cijelom svijetu', rekao je Brkić novinarima prije sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje hoće li biti aktivan u kampanji za predsjedničke izbore u Hrvatskoj i BiH. Na pitanje kako će animirati birače i članove stranke, odgovorio je da će ih animirati kao i svaki put te da se 'ne treba bojati za stroj HDZ-a'.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je odgovarajući na novinarski upit da nisu predugo čekali na kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Smatra kako za nju nema opasnosti od Miroslava Škore ili Zorana Milanovića te kako je bitno da se stranka dobro pripremi za predsjedničke izbore, što će biti i tema današnjeg sastanka. 'Vjerujem da ćemo to odraditi kao i prije pet godina', rekao je Butković.

  • +3
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Zuma Press/Profimedia / Autor: Vanessa Carvalho

Podsjećajući kako je Kolinda Grabar-Kitarović nekoliko puta najavila svoju kandidaturu za predsjednicu Republike, potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Darko Horvat kratko je poručio da se od sutra s kampanjom kreće malo intenzivnije.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.