matt hancock

Britanski ministar zdravstva na izlaznim vratima? Prekršio mjere te poljubio i zagrlio suradnicu. Johnson pod pritiskom da ga smijeni

26.06.2021 u 12:51

Bionic
Reading

Britanski premijer Boris Johnson pod sve je većim pritiskom da smijeni ministra zdravstva nakon njegova priznanja da je prekršio smjernice o covidu-19 poljubivši jednu svoju suradnicu zbog čega ga se optužuje da je licemjer.

Matt Hancock (42) bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Hancock se u petak ispričao nakon što je list The Sun objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojem uredu prošli mjesec, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

"Prihvaćam da sam prekršio smjernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima", rekao je. "Razočarao sam ljude i jako mi je žao".

Johnson je u petak rekao da je stvar time riješena.

  • +6
Matt Hancock Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

No vodeći britanski listovi, koji svi pišu o tome na naslovnicama, ocjenjuju da je Hancock izgubio sav moralni autoritet i traže da ode s vlasti.

Slučaj podsjeća na prošlogodišnji incident kada je Johnsonov tadašnji najviši savjetnik, Dominic Cummings, također prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bijes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.