PANIKA ZBOG SVINJSKE GRIPE

Britanska vlada traži lokacije za masovne grobnice?!

20.08.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Britanska vlada planira osigurati lokacije za masovne grobnice u kojima bi bile pokopane žrtve svinjske gripe čije se izbijanje ponovo očekuje najesen, javlja Daily Mail, ali i ostali otočki mediji

U dokumentu na kojeg se pozivaju i kojeg su objavili britanski mediji, piše kako postoji opasnost da se čak udvostruči broj umrlih te da su masovne grobnice jedino rješenje za mjesta na čijim grobljima nedostaje grobova.

Vlada je pozvala i proizvođače lijesova da provjere svoje zalihe kako bi mogli zadovoljiti potrebe tržišta.

Građani Velike Britanije već su pozvani da daju krv kako bi se stvorile zalihe za jesen i zimu kad se očekuje rast broja oboljelih jer oboljeli od svinjske gripe ne mogu biti davatelji krvi.

Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije virus A (H1N1) svinjske gripe ubio je 1.799 ljudi na planetu. Američki kontinent gdje se bolest pojavila krajem ožujka plaća najteži danak s 1.579 smrtnih slučajeva i 105.882 oboljelih, koliko je zabilježeno 13. kolovoza.

Jugoistočna Azija slijedi sa 106 umrlih uz 13.172 oboljela. Zatim Europa gdje su umrle 53 osobe, a oboljelo njih 32.000. U regiji zapadnog Pacifika umrlo je 50 osoba, a njih 27.111 oboljelo.