voda, riža ,ulje...

Britanci padobranima spustili 10 tona humanitarne pomoći u Gazu

26.03.2024 u 07:33

Bionic
Reading

Velika Britanija isporučila je u ponedjeljak prvi put hranu Gazi zračnim putem, a ministarstvo obrane pozvalo je Izrael da omogući ulazak više pomoći u ratom razoreno područje

Kraljevske zračne snage isporučile su padobranima u ponedjeljak više od 10 tona humanitarne pomoći, što uključuje vodu, rižu, ulje, brašno, konzerve i hranu za bebe civilima u Gazi.

Zrakoplov RAF A400M doletio je iz Ammana kako bi isporučio zalihe duž sjeverne obale Gaze u sklopu međunarodne humanitarne misije predvođene Jordanom, navelo je britansko ministarstvo obrane.

"Pakao koji je izazvao napad Hamasa 7. listopada doveo je do velikih gubitaka nevinih života. Cilj Ujedinjenog Kraljevstva je koristiti sve moguće rute za isporuku pomoći koja spašava živote, bilo to kopnenim, zračnim putem ili novim morskim rutama. Nastavljamo pozivati ​​Izrael da omogući pristup luci i otvori više kopnenih prijelaza kako bi se povećala isporuka pomoći u Gazu", priopćilo je ministarstvo obrane.

  • +3
Gladna djeca u pojasu Gaze Izvor: EPA / Autor: HAITHAM IMAD

Downing Street je objavio da je rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a, prva kojom se poziva na prekid borbi, poslala jasnu poruku da Hamas treba osloboditi preostale taoce i da se mora dopustiti dostava pomoći u Gazu.

Britanija je u ponedjeljak prvi put dostavila humanitarnu pomoć padobranima, ali je ranije već podržala takve međunarodne napore i osigurala oko 600 padobrana na zahtjev Jordana i Bahreina.