ČAROBNA EMULZIJA

Britanci, Irci i Poljak uvjerili Hrvate da će se od šljunka stvoriti asfalt

17.11.2015 u 13:54

Bionic
Reading

Po trojica državljana Irske i Velike Britanije, te Poljak osuđeni su na uvjetne zatvorske kazne jer su od naivnih građana na prevaru uzeli više od 240.000 kuna za asfaltiranje dvorišta koje nisu izveli

Sedmorica inozemnih prevaranata su, po sumnjama Općinskog državnog odvjetništva, u listopadu građanima lagali da rade u inozemnoj tvrtki koja se bavi asfaltiranjem, nudeći im asfaltiranje dvorišta po cijenama znatno nižim od tržišnih.

Od desetorice zainteresiranih klijenta koji su pristali na te ponude okrivljenici su uzeli novac, ali dogovorene radove nisu izveli već su na dvorišta dovezli drobljeni šljunak, tvrdeći kako se u njemu nalazi emulzija od koje će se šljunak stvrdnuti i stvoriti asfalt.

Okrivljenici su se u toj prevari koristili raznim lažnim stranim imenima, a operirali su na varaždinskom, koprivničkom, virovitičkom i sisačkom području, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Općinski sud u Varaždinu je temeljem sporazuma sklopljenog između okrivljenika i tužiteljstva okrivljenike osudio na uvjetne zatvorske kazne od jedne godine i rok kušnje od tri godine, a dužni su platiti i nešto manje od 50.000 kuna sudskih troškova.

Osim toga im je oduzet teretni automobil marke Scania, a svim oštećenicima su vratili novac koji su im uzeli na prevaru.