bit će sankcija

Božinović priznao: Migrante su tukli policajci

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 08.10.2021 18:15
  • Objavljeno 08.10.2021 u 15:48
Davor Božinović

Davor Božinović

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon sastanka ministara policije EU u Bruxellesu, potpredsjednik hrvatske vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio da su osobe koje su na snimci koju je prekjučer objavio nizozemski istraživački tim Lighthouse Reports tukle migrante na hrvatskoj granici - policijski službenici

'Kad je glavni ravnatelj vidio dio tih snimaka, poslao je stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Utvrdili su da se radili o policijskim službenicima', rekao je Božinović.

Božinović je najavio da će detalje uskoro iznijeti Ravnateljstvo policije, no ustvrdio je da je riječ o 'individualnom prekršaju nekolicine policijskih službenika', koji će biti sankcionirani.

'To je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji', rekao je Božinović.

Ističe da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti. “Ako se to dogodi i ovdje, onda će uslijediti sankcije.”

Govoreći o ilegalnim migracijama, Božinović je naveo da se niti jedna država članica EU ne može sama nositi s tim.

“Takvi događaji kao što je eksplozija u džamiji će sigurno jedan dio ljudi potaknuti da napuste Afganistan”, istaknuo je.

Božinović se ponovno osvrnuo na spornu snimku te je naveo da će se primjenjivati svi propisi koji postoje u sustavu.

“Naša tijela će provesti sve što treba, to uključuje i iskaze policijskih službenika i vidjet ćemo što će oni kazati”, poručio je ministar kako prenosi N1.

Osvrnuo se i na to što neke zemlje na granicama podižu fizičke barijere. “Hrvatska nije ta koja se zalaže za podizanje ne samo zidova nego i žice”, poručio je ministar Božinović.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!