unutarstranački izbori

Božinović: Plenković vodi i HDZ i Hrvatsku u dobrom smjeru

15.01.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Međunarodni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Davor Božinović u srijedu je ustvrdio da Andrej Plenković vodi i HDZ i Hrvatsku u dobrom smjeru te da ima i imat će njegovu potporu i u nadolazećim unutarstranačkim izborima

'Mislim da Plenković vodi i HDZ i Hrvatsku u dobrom smjeru. Ima i uvijek će imati moju potporu', kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima odgovarajući na pitanje o stajalištu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da Plenković vodi stranku u lošem smjeru.

Istaknuo je i da će unutarstranački izbori sigurno biti u statutarnim rokovima, iako nije precizirao o kojem je datumu riječ.

Upitan kome su upućene poruke HDZ-ovaca da će o ministrici Divjak glasati po savjesti, Božinović je uzvratio da je 'HDZ demokratska stranka'. 'HDZ je bio na čelu pokreta koji je doveo demokraciju u Hrvatsku i dan-danas ima odgovornost prema razvoju demokratskih procesa', dodao je. Dodao je i da te izjave nije ni čuo ni pročitao te da mu ne pada na pamet komentirati izjave drugih kolega ni mogućnost da time neki HDZ-ovci poručuju 'neću glasati za svoju Vladu'.

Na pitanje bi li bio problem kada bi neki zastupnici HDZ-a glasali za opoziv ministrice Divjak, Božinović je odgovorio 'bilo je i ranije situacija kada, Bože moj, nisu svi zastupnici glasali i pretpostavili su svoje mišljenje stavu stranke'. 'To nije dobro kada je praksa, međutim, uvijek je moguće da do toga dođe', dodao je.

Nije rekao očekuje li da svi zastupnici HDZ-a stanu iza ministrice Divjak nego je poručio da je na opoziciji da, ako može, skupi broj glasova potrebnih za opoziv, 'a znamo da ih neće skupiti'.