HDZ SKUPIO DOVOLJNO RUKU

Bošnjaković potvrđen za ministra pravosuđa

07.07.2010 u 16:16

Bionic
Reading

Iako se glasanje o povjerenju Draženu Bošnjakoviću kao novom ministru pravosuđa odgađalo, on je kasno popodne ipak potvrđen

Sa 80 glasova za, dva suzdržana i 21 protiv Bošnjaković je potvrđen za novog ministra pravosuđa. Za njegovo imenovanje glasali su HDZ i koalicijski partneri, ali i HNS, bez čijih glasova Bošnjaković ne bi postao ministar.

Naime, cijeli dan HDZ je skupljao glasove po Saboru. Rasprava o Bošnjakoviću održana je još jutros i već tada se očekivalo glasanje. Međutim, ono je zakazano za podne, a tada je HDZ shvatio da nema dovoljno ruku za njegovo imenovanje. Jedan dio HDZ-ovaca, naime, uopće nije bio u Saboru, nego na putu. Tako se, primjerice, glavnog tajnika Branka Bačića zvalo da se hitno vrati iz Rijeke.

Šef HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang svoje je stranačke kolege skupljao po hodnicima i odvlačio s puš pauze, no ni to nije pomoglo da se u podne skupi 77 ruku, koliko je bilo potrebno za imenovanje Bošnjakovića. HDZ-ov Vladimir Šeks stoga je morao pribjeći pregovorima sa SDP-om i HNS-om, a upravo je HNS-ovce uspio nagovoriti da u 16 sati dignu ruke za novog ministra.