'zaplijena računa'

Bošnjaković: Nacrt novog Ovršnog zakona do ljeta spreman za javnu raspravu

22.02.2018 u 13:47

Bionic
Reading

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je u četvrtak u Banskim dvorima kako očekuje da će nacrt novog Ovršnog zakona za javnu raspravu biti spreman do ljeta te da su u sklopu radne skupine za njegovu izradu formirane podskupine koje intenzivno rade na izradi tog zakonskog prijedloga

'Mi smo sada ušli u fazu koja je intenzivnija, puno dinamičnija, jer smo formirali podskupine vezano za Ovršni zakon koje se bave točno različitim dijelovima kao što su ovrha na nekretnini, ovrha na novčanim sredstvima, ovrha na pokretnini', rekao je Bošnjaković odgovarajući na novinarska pitanja nakon sjednice Vlade s koje je u saborsku proceduru upućen paket pravosudnih zakona.

'I očekivanja su da bi prije ljeta, oko ljeta, imali jedan nacrt koji bismo onda intenzivnije raspravljali i na okruglim stolovima i predstavili javnosti', najavio je.

Ističe kako se novim zakonom, uz ostalo, želi smanjiti troškovi ovrhe te osigurati jača komunikacija između ovršenika i tijela koja provode ovrhu, kako se ne bi događalo da se ljudima 'zaplijeni račun, a da oni o tome apsolutno ništa ne znaju'.

Mediji su u četvrtak objavili da je ministar Bošnjaković od radne skupine zatražio da ubrzano predloži zakonske izmjene. Radna skupina stoga će se sastajati svakog ponedjeljka, formirane su podskupine za posebne dijelove zakona, a o zaključcima će se organizirati javna rasprava i okrugli stolovi.