OBJAVIO KANDIDATURU

Boris Mikšić želi biti predsjednik RH

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.07.2009 14:35
  • Objavljeno 17.07.2009 u 14:29
Boris Mikšić

Boris Mikšić

Izvor: tportal.hr / Autor: -

Američki poduzetnik i hrvatski iseljenik Boris Mikšić objavio je kandidaturu za hrvatskog predsjednika na sljedećim izborima

Nezavisni kandidat Boris Mikšić, koji se drugi put kandidira za predsjednika, rekao je da će, zahvaljujući svojemu bogatom poduzetničkom iskustvu, državom upravljati poput menadžera nastojeći iskoristiti sve hrvatske mogućnosti te okrenuti Hrvatsku i njezine građane prosperitetu i budućnosti.

Vlasnik 20-ak patenata

Boris Mikšić rodio se 1948. u Zagrebu, gdje je diplomirao naStrojarskom fakultetu, a zatim otišao u SAD. U Minnesoti je završiostudij inženjeringa proizvodnih sustava, a 2000. proglašen jepoduzetnikom godine u saveznim državama Minnesoti i Dakoti. Nositeljje 20 patenata, autor stotinjak znanstvenih radova i koautor trijustručnih knjiga. Sudjelovao je na mnogim događajima radi promicanjaHrvatske u SAD-u i svijetu, a organizirao je prikupljanje humanitarnepomoći tijekom Domovinskog rata. U prvome krugu napredsjedničkim izborima održanim u siječnju 2005. po broju osvojenihglasova bio je na trećemu mjestu, iza Stjepana Mesića i Jadranke Kosor.

S obzirom na, kako je rekao, dosadašnju politiku nesposobnih političara, koji su Hrvatsku pretvorili u veletrgovinu kojom vladaju tajkuni, najavio je zaokret prema proizvodnji, novim tehnologijama i izvozu.

"Hrvatska je danas brod bez kormilara koji je počeo tonuti, a izlaz iz krize mogu ponuditi samo snažni, karizmatični i financijski neovisni ljudi kojima politika ne služi za bogaćenje, nego za ostvarenje ideja i vizija", ocijenio je Mikšić

"Trebaju nam snažni predsjednički kandidati, poput Baracka Obame, koji bi ponudili novi smjer razvoja", ustvrdio je, dodajući kako je razočaran dosadašnjim kandidatima za koje je rekao da nemaju ni snažnu osobnost ni viziju.

Po njegovu mišljenju, samo bi kandidature Ive Sanadera ili Milana Bandića mogle osnažiti predsjedničku kampanju i dati joj na važnosti.

Ako bude izabran za predsjednika, Mikšić je rekao da će se u prvome redu obračunati s korupcijom, te da će vratiti ponos i dostojanstvo hrvatskome narodu, nametnuti hrvatske uvjete u pregovorima s Europskom unijom, a "Slovencima neće dati ni kap hrvatskog mora".

Na novinarski upit očekuje li "prljavu kampanju", rekao je da su ga prošli put mediji proglasili "kradljivcem, zlostavljačem žena i krivotvoriteljem potpisa", te kako ga zato ništa više ne može iznenaditi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi